Tottenham wint van Watford, laat Chelsea achter zich en mag hopen op CL-ticket

30-04-2018 22:56

Tottenham Hotspur blijft zicht houden op de derde plek in de Premier League. Maandagavond won de nummer drie van Engeland met 2-0 van nummer dertien Watford.

Tottenham moet alle resterende wedstrijden winnen om nog kans te maken op de derde plek in de Premier League. Nummer twee Manchester United heeft een voorsprong van zes punten op The Reds. Tottenham begon maandag uitstekend tegen Watford. Na een kwartier spelen opende Dele Alli de score na een assist van Christian Eriksen. Toegegeven: de Watford-doelman zag er niet goed uit.

Na de rust leek Tottenham de wedstrijd te beslissen. Clubtopscorer Harry Kane schoot de bal in de 48e minuut van dichtbij binnen. Het zwakke Watford maakte geen schijn van kans en leek zich neer te leggen bij een nederlaag. Een tweede treffer van Kane werd afgekeurd vanwege buitenspel. Tottenham ging nog op zoek  naar de 3-0, maar die viel niet meer.

Jan Vertonghen bij de thuisploeg en Christian Kabasele bij de bezoekers speelde de volledige match. Mousa Dembélé werd iets na het uur vervangen door Victor Wanyama.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Tottenham een achterstand van één punt op Liverpool en zes op Manchester United. De Londenaren spelen nog tegen West Bromwich Albion, Newcastle United en Leicester City. Nummer zes Chelsea lijkt definitief uit zicht voor Tottenham.