Pro League grijpt in na anti-joodse gezangen, Beerschot-Wilrijk op vingers getikt

Pro League grijpt in na anti-joodse gezangen, Beerschot-Wilrijk op vingers getikt

30-04-2018 19:48
4

De supporters van Beerschot-Wilrijk hebben zich niet van hun mooiste kant laten zien tijdens de Antwerpse derby. Na enkele anti-joodse gezangen en een spandoek grijpt de Pro League in.

Op 20 februari 2018 keurde de Raad van Bestuur van de Pro League een nieuw anti-discriminatieplan goed. Dat past het nu ook toe op Beerschot-Wilrijk na enkele anti-joodse gezangen in de Antwerpse derby.

De Pro League vraagt aan de Antwerpse club dan ook om enkele stappen te ondernemen. Zo moet het via de website communiceren dat het zulke spreekkoren en acties afkeurt. Daarnaast moet de club de daders proberen te identificeren en ook sanctioneren met stadionverboden van twee jaar.

De supporters beschermen
Op de officiële website geeft de Pro League wat meer uitleg. 'De Pro League is zich er van bewust dat de inbreuken gepleegd zijn door een absolute minderheid die in het stadion aanwezig was', klinkt het.

'Desalniettemin zijn de feiten van die aard dat de Pro League zich verplicht voelt om tot deze stappen over te gaan, teneinde ook de naam van de club en de overgrote meerderheid van haar supporters te beschermen en de geloofwaardigheid van de Pro League als sociaal bewuste actor te bevestigen', aldus de Pro League.