FC Barcelona kroont zich tot kampioen van Primera Division

29-04-2018 22:30

FC Barcelona is kampioen van Spanje geworden. De Catalanen wonnen mede dankzij een hattrick van Lionel Messi met 2-4 van het Deportivo La Coruna van Clarence Seedorf, dat degradeert naar het tweede niveau in Spanje.

Alleen een nederlaag kon roet in het eten van Barcelona gooien en alleen een overwinning was voor Deportivo genoeg om degradatie minimaal een week uit te stellen. Het zag er slecht uit voor Deportivo, dat al na zes minuten op achterstand kwam door een mooie goal van Philippe Coutinho. Het leek helemaal over en uit toen Lionel Messi er in de 37e minuut op aangeven van Luís Suarez 0-2 van maakte.

De klus leek geklaard, maar Deportivo knokte zich een minuut na de Messi-goal terug in de wedstrijd door Lucas Perez: 1-2. De goal van de Spaanse nummer achttien gaf hoop, want in de tweede helft werd Barcelona bij vlagen met de rug tegen de muur gezet. Een grote stunt leek in de maak toen Deportivo er in minuut 63 2-2 van maakte door Emre Calak.

De 35 minuten waarin Deportivo goed voetbal liet zien, werden niet beloond. Tien minuten voor tijd maakte Messi aan alle hoop een einde door na fraai combinatiewerk de allesbeslissende 2-3 te maken. De Argentijnse superster completeerde zijn hattrick door een paar minuten later ook de 2-4 binnen te schieten. Hij staat nu op 32 competitiedoelpunten dit seizoen.

Deportivo besefte dat het over en uit was en speelt volgend seizoen op het tweede niveau in Spanje.