Politie grijpt in: Nederlandse amokmakers opgepakt voor Antwerpse derby

Politie grijpt in: Nederlandse amokmakers opgepakt voor Antwerpse derby

29-04-2018 12:32
1

De Antwerpse derby begint pas om 14u30, maar het dreigt nu al uit de hand te lopen. Een paar uren voor de wedstrijd zijn er al een tiental mensen opgepakt. Het gaat voornamelijk om Nederlanders die amok wilden maken.

Dat bevestigt de Antwerpse politie aan Het Nieuwsblad. Rond het Kiel zijn meteen al een paar 'supporters' opgepakt. "In de buurt van het stadion hebben we een groep mensen aangetroffen, hoofdzakelijk Nederlanders, waarvan we vonden dat we ze moesten controleren", klinkt het.

"Bij enkele van hen hebben we zaken aangetroffen waar amok mee gemaakt kan worden. Daarom hebben we ze bestuurlijk aangehouden", zegt Wouter Bruyns van de lokale politie Antwerpen. De Nederlanders zouden zich niet van hun beste kant hebben laten zien in een supporterscafe. Meer informatie wilde de politie echter niet kwijt.

Geen rellen
Om rellen na de derby tussen Beerschot-Wilrijk en Antwerp te voorkomen werden er ook heel wat maatregelen getroffen. Zo zouden er tien ton stenen in de buurt van het stadion zijn weggehaald en werden alle hekken en planken dichtgetimmerd.

Daarnaast gelden er strengere regels in het Olympisch Stadion op het Kiel. Onder andere Bengaals vuur wordt niet meer getolereerd. Ook kwetsende spreekkoren worden aangepakt.

"Als we niet ingrijpen, dan dreigt Beerschot Wilrijk in de toekomst opnieuw geldboetes te krijgen en hangt ons zelfs een wedstrijd achter gesloten deuren boven het hoofd", geeft bestuurslid Walter Damen aan."“Het verlies van inkomsten en de imagoschade die we daardoor hebben, is enorm. Onze club kan niet anders dan de regels opleggen. De voetbalbond wordt steeds strenger en laat ons geen andere keuze."