Eerste Bundesliga-degradant bekend, Casteels en Origi nog verre van veilig

Eerste Bundesliga-degradant bekend, Casteels en Origi nog verre van veilig

28-04-2018 17:43

De eerste Bundesliga-degradant van het seizoen is bekend. 1. FC Köln moest de laatste drie wedstrijden van het seizoen winnen om nog een theoretische kans op lijfsbehoud te maken, maar struikelde op bezoek bij SC Freiburg al over de eerste horde.

Die Geissböcke eindigden afgelopen seizoen nog als vijfde en dwongen daarmee Europees voetbal af. De club kwam dit seizoen echter niet van de laatste plaats af en kreeg zaterdag in Freiburg het laatste zetje richting de Tweede Bundesliga. Nils Petersen maakte het verschil met een rake kopbal en een knappe passeerbeweging, waarmee hij doelman Timo Horn te kijk zette. Leonardo Bittencourt bracht de gasten met twee goals op gelijke hoogte, maar kon zijn club niet meer redden: Lucas Höler maakte er zelfs nog 3-2 van. Feiburg doet hiermee uitstekende zaken en klimt van de zestiende naar de veertiende plek.

Hamburger SV had zaterdag ook zo goed als zeker kunnen degraderen, maar heeft op bezoek bij VfL Wolfsburg de laatste strohalm gegrepen. De nummer zeventien van de Bundesliga stond bij aanvang vijf punten achter op het Wolfsburg, maar liep dankzij een benutte penalty van Bobby Wood en een rake kopbal van Lewis Holtby uit naar 0-2. Josip Brekalo zorgde een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer, maar Luca Waldschmid schoot in de blessuretijd de 1-3 binnen nadat ploegmaat Filip Kostic nog een penalty had gemist.

Koen Casteels en Divock Origi speelden de hele wedstrijd bij de thuisploeg, die zelf ook nog altijd niet veilig is met een marge van twee punten op nummer zestien FSV Mainz 05.

Overige uitslagen:
Bayern München-Eintracht Frankfurt 4-1
Hertha BSC-FC Augsburg 2-2
Schalke 04-Borussia Mönchengladbach 1-1