Vervelend tussendoortje voor Liverpool: 'makkelijke pot' tegen Stoke zonder goals

28-04-2018 15:30

Vier dagen voor de return tegen AS Roma in de halve finale van de Champions League heeft Liverpool op eigen veld twee punten laten liggen. De formatie van manager Jürgen Klopp kwam tegen degradatiekandidaat Stoke City niet verder dan 0-0.

De clash tussen The Reds en The Potters op Anfield ging, zoals te verwachten viel, opnieuw aan de neus van Simon Mignolet voorbij. Loris Karius krijgt nu al weken de voorkeur. Op papier zou Liverpool een eenvoudige namiddag tegemoet gaan, maar niets bleek minder waar.

Meest opvallende moment van de eerste helft was een misser van Mohamed Salah. De Egyptische topscorer van de Premier League kwam oog in oog met Stoke-doelman Jack Butland te staan, maar wipte de bal naast. Danny Ings dácht op slag van rust alsnog de 1-0 te maken, maar een doelpunt van de aanvaller werd afgekeurd.

Na de pauze was het vooral Liverpool dat de klok sloeg. Onder meer Georgino Wijnaldum miste een opgelegde kans. In de slotfase hád Liverpool een penalty moeten krijgen, maar een handsbal van Erik Pieters werd niet bestraft.

Met nog twee wedstrijden te gaan voor Liverpool in de Premier League voelt de ploeg de hete adem van Tottenham Hotspur in de nek. Spurs heeft vier punten minder en twee duels tegoed.

Stoke City blijft onder de rode streep staan, met 30 punten uit 36 duels. De achterstand op een veilige zeventiende plek bedraagt drie punten. Swansea City heeft echter twee wedstrijden minder gespeeld.