KV Mechelen moet niet vrezen: Duidelijk verschil tussen tien jaar geleden en nu

KV Mechelen moet niet vrezen: "Duidelijk verschil tussen tien jaar geleden en nu"

Gepubliceerd: zaterdag 28 april 2018 om 15:38za 28-04-2018 om 15:38

KV Mechelen is niet van plan om bij de pakken te blijven zitten na de degradatie. Met Bram Castro haalde het alvast tonnen ervaring in huis. De 35-jarige doelman rondde zaterdag zijn transfer naar de Antwerpenaren af.

Na heel wat jaren in Nederland keert Castro terug naar de heimat. Hij komt over van Hercales Almelo. "Het sportieve project dat de directie hier aan het uittekenen is, sprak mij enorm aan", verklaart de doelman zijn keuze op de clubwebsite. "Uiteraard ken ik KV Mechelen nog van toen ik in België voetbalde.

"Dan kom je ook automatisch uit bij al die fantastische supporters. De sfeer waarin je op het veld staat, heeft invloed op de teamprestaties. Als je in zo’n ambiance mag spelen, dan is dat geweldig. Welke speler wil dat niet?", vraagt hij zich af.

Ervaring
Als 35-jarige loopt de carrière van Castro stilaan op zijn einde. Toch voelt de keeper zich beter dan ooit. "Ik merk dat er een duidelijk verschil is tussen de doelman van tien jaar geleden en de keeper die ik vandaag ben. Ik merk dat je anders met spelsituaties omgaat. Ik heb het gevoel dat de ervaring die ik heb opgebouwd een groot pluspunt is op het veld.”

Het mag dan wel Eerste Klasse B worden, dat wil niet zeggen dat Castro zomaar zal kunnen uitbollen. De verwachtingen in Mechelen zijn immers gigantisch. "Goh, druk zal er altijd zijn op dit niveau", relativeert Castro. "Dat kan ook mooi zijn: je speelt om een prijs. En eerlijk, ergens brengt die druk het beste van jezelf naar boven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Castro een meerwaarde voor KV Mechelen?

Ja
73%
Nee
27%
(305 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws