De gouden zaak van KV Oostende: 'Verheyen gaat het maken als trainer'

De gouden zaak van KV Oostende: 'Verheyen gaat het maken als trainer'

28-04-2018 10:50
2

Gert Verheyen mag zich komend seizoen proberen te bewijzen bij KV Oostende. De bondscoach van de U19 begint aan zijn eerste opdracht als hoofdcoach bij een club. Peter Vandenbempt kijkt alvast uit naar zijn debuut.

'Verheyen heeft geen last van een groot ego, hij wil niet scoren, spreekt in goed geformuleerde zinnen en met respect voor spelers en trainers', strooit hij met lof voor zijn ex-collega.

'Want naast zijn grote voetbalkennis heeft Gert een nog veel grotere kwaliteit: hij houdt van mensen. Gert kent de emoties, de twijfels, de zorgen en angsten van voetballers en trainers. Hij heeft ze zelf ook gekend en is ze niet vergeten', klinkt het in Het Nieuwsblad.

Verheyen werd gelinkt aan een pak clubs. Het werd uiteindelijk KVO dat hem wist te strikken. 'Het is echt geen toeval dat een hele rist clubleiders Verheyen al langer het hof maken', zegt Vandenbempt.

'Twaalf jaar aan onze kant hebben hem een goed beeld gegeven van de complexe verhoudingen tussen de media en het voetbal. Hij gaat het maken als trainer', besluit hij.