Belangrijke kracht geeft Mechelen-fans goede hoop: ''Overweeg ik dan ook te doen''

Belangrijke kracht geeft Mechelen-fans goede hoop: ''Overweeg ik dan ook te doen''

27-04-2018 16:43

Het is geen gemakkelijke taak, maar KV Mechelen probeert diverse basispionnen te houden in de Eerste Klasse B. Rob Schoofs is daar één van en de middenvelder geeft alvast een positief signaal af richting de directie.

"De club wil me absoluut houden. En ik sta ook niet afkerig tegenover een verlengd verblijf. Als we meedoen voor de titel, kan het een mooi seizoen worden'', laat hij weten in gesprek met Het Belang van Limburg. Schoofs beseft dat hij ook niet goedkoop is voor eventueel geïnteresseerde clubs. Malinwa betaalde vorige zomer nog één miljoen euro aan AA Gent.

''Mechelen heeft vorige zomer trouwens fors in me geïnvesteerd, ik heb nog drie jaar contract en besef dat niet alle eersteklassers de financiële slagkracht hebben om me hier weg te kopen.'' Al is hij natuurlijk ambitieus. "Ik speel liever tegen grotere namen, want uiteindelijk ligt mijn ambitie bij een (sub)topclub.''

Hoewel het scenario vanzelfsprekend niet volgens plan verlopen is, sluit Schoofs niet uit dat hij Mechelen trouw blijft. '''Mijn carrièreplan zag er helemaal anders uit, maar toch: dit is een mooie club met fantastische supporters. Als de andere sterkhouders blijven, overweeg ik dat ook te doen." German Mera en Clément Tainmont kunnen hem in dat opzicht mogelijk over de streep trekken.