Walem kent Anderlecht-aanwinst erg goed: 'Op defensief vlak zijn er nog lacunes'

Walem kent Anderlecht-aanwinst erg goed: 'Op defensief vlak zijn er nog lacunes'

26-04-2018 19:32
1

Johan Walem is perfect geplaatst om de kwaliteiten van Anderlecht-aanwinst Elias Cobbaut in te schatten. De coach van de Belgische U21 kent de linkspoot uiteraard goed van bij de nationale beloften.

"Van opleiding is Elias een centrale verdediger en hij is linksvoetig. En dat is toch een interessant profiel. Hij kan als linksback uit de voeten in een viermansdefensie, maar kan ook de hele flank doen in een systeem met drie achteraan. Dat zorgt ervoor dat hij een interessant profiel heeft. Zeker voor trainers die graag tactisch variëren", vertelde Walem aan RTBF.

Volgens de ex-speler van Anderlecht heeft Cobbaut nog veel progressiemarge. "Elias is een leergierige jongen die progressie wil maken. Hij heeft een geweldige mentaliteit en is enorm toegewijd. Bij Mechelen is hij nog maar een jaar titularis. Hij wordt nog elke dag beter. Zijn potentieel op offensief vlak is immens, maar op defensief vlak heeft hij nog wat lacunes. Vooral in het maken van keuzes en qua positiespel kan hij nog beter."