'Kink in de kabel: Chinese voorzitter schrikt van torenhoog salaris Iniesta'

'Kink in de kabel: Chinese voorzitter schrikt van torenhoog salaris Iniesta'

26-04-2018 19:18

Andrés Iniesta en FC Barcelona wilden vrijdag een persconferentie beleggen om het vertrek van de spelmaker naar China aan te kondigen, maar er is een kink in de kabel gekomen. Zijn beoogde nieuwe club wil niet aan zijn salariswensen voldoen.

Dat meldt Marca. Alles leek in kannen en kruiken voor Iniesta om na het WK de overstap te maken naar Chongqing Lifan. De voorzitter van de Aziaten weigert echter een klap op de deal te geven. Het honorarium van twintig miljoen euro netto per seizoen, is hem te gortig. De afgelopen dagen werd druk onderhandeld, maar een oplossing is nog niet gevonden.

Dat kan een probleem worden, aangezien Iniesta een clausule in zijn contract heeft, waarin staat dat hij FC Barcelona uiterlijk 30 april moet laten weten wat zijn toekomstplannen zijn. De 33-jarige middenvelder moet nu beslissen of de persconferentie doorgaat of niet, omdat anders de hele deal op losse schroeven kan komen te staan.

Volgens Marca heeft Iniesta overigens geen andere aanbiedingen op tafel liggen. Een vertrek naar een andere Europese topclub of een avontuur in de MLS behoren naar verluidt ook tot de mogelijkheden.