Schalke krijgt weer een klap: na Goretzka vertrekt ook dribbelaar transfervrij

Schalke krijgt weer een klap: na Goretzka vertrekt ook dribbelaar transfervrij

26-04-2018 18:35
2

Schalke 04 moet opnieuw een bittere pil slikken. Max Meyer is het volgende toptalent die de club uit Gelsenkirchen na dit seizoen transfervrij gaat verlaten. De aanvallende middenvelder wil zijn aflopende contract niet verlengen.

Voor Schalke is het een repeterend verhaal. De club raakte eerder al Joël Matip (Liverpool) en Sead Kolasinac (Arsenal) kwijt zonder een transfersom te ontvangen. Bovendien stapt Leon Goretzka, net als Meyer een van de grootste talenten in de Veltins-Arena, in de zomer gratis over naar Bayern München. De 22-jarige Meyer is dus de volgende in dat rijtje.

"Hij zal ons in de zomer definitief verlaten", is technisch directeur Christian Heidel openhartig tegenover Kicker. Hij laat weten dat Schalke nog getracht heeft om Meyer te overtuigen met verschillende aanbiedingen. De viervoudig Duits international sloeg die allemaal af, waardoor Die Königsblauen nu de stekker uit de onderhandelingen hebben getrokken.

Over belangstelling heeft Meyer niet te klagen. Naar verluidt azen verschillende Europese topclubs als Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur en Juventus op zijn handtekening.