Slechts één positie, maar Anderlecht heeft nog drie knopen door te hakken

Slechts één positie, maar Anderlecht heeft nog drie knopen door te hakken

25-04-2018 13:06
3

RSC Anderlecht staat op het punt om Elias Cobbaut aan te trekken. Toch is het huiswerk in de achterhoede van paars-wit daardoor nog lang niet afgelopen. Er moeten nog heel wat knopen worden doorgehakt.

Cobbaut speelde bij KV Mechelen op links, maar kan in het centrum ook uit de voeten. Anderlecht heeft op linksachter geen overschot aan spelers, maar daar komen we zo op terug.

Het lijkt aannemelijk dat Anderlecht dus nog voor een type Cobbaut gaat. De naam van Antonio Milic viel al een paar keer in het Astridpark. Marc Coucke en Luc Devroe kennen hem nog van KV Oostende. Net als Cobbaut kan hij op twee posities in de verdediging uit de voeten. Met zijn 24 lentes heeft Milic ook al wat meer ervaring dan de 20-jarige Cobbaut, die dan weer het geluk heeft Belg te zijn. Een nationaliteit die Anderlecht nodig heeft om aan de regels te voldoen. De naam van Senna Miangue klinkt ondertussen ook in de wandelgangen

Exit Oli
Momenteel lopen er in Brussel nog twee mannen rond, die op linksback kunnen spelen. Maar eigenlijk mag Olivier Deschacht al geschrapt worden. Hij kwam eerder dit seizoen in aanvaring met Hein Vanhaezebrouck en is nog altijd niet terug in de gratie van de trainer gekomen. Het was opvallend dat Vanhaezebrouck tegen Club Brugge Abdoul Karim Dante tussen de lijnen bracht en niet Deschacht. Het contract van Deschacht loopt deze zomer af. Niks lijkt er op dat de 37-jarige speler zich aan nieuwe verbintenis mag verwachten.

Dan is er nog Ivan Obradovic. In de winterstop beweerde de Serviër nog dat hij zich wilde gaan bewijzen met oog op het WK, maar daar valt weinig van te merken op het veld. Obradovic behoort in Play-Off 1 absoluut niet tot de uitblinkers. Zijn contract in Brussel loopt nog door tot medio volgend jaar. Concreet wil dat zeggen dat Anderlecht nu al de knoop moet doorhakken of het Obradovic wil houden. Nu kan er nog geld voor gevangen worden. Binnen 14 maanden niet meer.