Speelt Genk goudhaantje binnenkort al kwijt?: Hij kan overal terecht

Speelt Genk goudhaantje binnenkort al kwijt?: "Hij kan overal terecht"

25-04-2018 09:35
4

Racing Genk doet het goed in Play-Off 1. Volgens sommige waarnemers spelen de Limburgers zelfs het mooiste voetbal in België. Met Leandro Trossard, Alejandro Pozuelo en co hebben zij heel wat talent rondopen.

Naast de vaste waarden staan er ook nog heel wat jongere alternatieven klaar om de grote doorbraak te forceren. Edon Zhegrova is er daar één van. De vinnige flankaanvaller wordt door velen gezien als een zeer groot talent. Philippe Clement denkt er net hetzelfde over.

In het seizoensbegin kreeg de jongeling veel speelminuten, de laatste tijd wat minder. Toch geeft Clement zijn goudhaantje niet op. "Edon is uit het goede hout is gesneden. Voor de Kosovaar wenkt de toekomst. Een speler die in één-tegen-éénsituaties dodelijk is, kan overal terecht", aldus de Genk-coach in Het Belang van Limburg.

Nog een goudhaantje
Een andere Genk-jonkie die op de deur klopt, is Danté Vanzeir. De centrumspits beschikt volgens Clement ook over de juiste kwaliteiten om het te maken. "Hij timmert geduldig aan de weg en door zijn explosiviteit en doelgerichtheid op termijn zeker zijn waarde zal bewijzen."