'JPL-revelatie mag op zoek naar nieuwe club, Belgische teams in de rij'

'JPL-revelatie mag op zoek naar nieuwe club, Belgische teams in de rij'

25-04-2018 08:25
1

Standard Luik heeft op dit moment heel wat huurlingen rondlopen. Eén van hen is Jonathan Bolingi. De aanvaller kwam dit seizoen uit voor Moeskroen, waar hij veel indruk maakte. Toch mag hij Sclessin verlaten.

Dat klinkt zonder twijfel als muziek in de oren bij de andere Belgische clubs. Zo toonde onder meer RSC Anderlecht, AA Gent en KRC Genk in het verleden interesse in de Congolese aanvaller. Bij Moeskroen was Bolingi samen met Taiwo Awoniyi een lichtpunt in Henegouwen.

Sport/Voetbalmagazine weet dat Bolingi Sclessin na dit seizoen mag verlaten. Ondanks zijn sterke periode bij Les Hurlus, ziet Standard een verlengd verblijf niet zitten. Andere Belgische clubs mogen dus hopen op de komst van één van de revelaties van het seizoensbegin.

Aankoopoptie
Moeskroen huurde de aanvaller van de Rouches, maar ze bedongen wel een aankoopoptie. Hoeveel die clausule bedraagt, is niet duidelijk. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat de Henegouwers de Congolees eerst aankopen, om hem nadien met winst door te verkopen aan een andere club.