Roma droomt hardop: 'Dat zeiden we na Barcelona en dat zeggen we nu opnieuw'

Roma droomt hardop: 'Dat zeiden we na Barcelona en dat zeggen we nu opnieuw'

Gepubliceerd: dinsdag 24 april 2018 om 23:45di 24-04-2018 om 23:45

De hoop van AS Roma op de finale van de Champions League is nog in leven dankzij twee late goals tegen Liverpool. Trainer Eusebio Di Francesco en Daniele De Rossi putten moed uit de 'Romontada' tegen Barcelona.

Allereerst trainer Di Francesco, die zijn ploeg lang verpletterd zag worden op Anfield. De kritiek dat dat aan zijn tactiek lag, schoof hij resoluut van tafel. "Als je persoonlijke duels zo makkelijk verliest en de bal telkens goedkoop inlevert, wordt het voor elke ploeg moeilijk. Ze doorzagen ons en toen verloren we ons hoofd", begint hij tegen Mediaset.

"We speelden in de eerste twintig minuten ook met dit systeem en toen was het gelijkopgaand, dus dat was het probleem niet. We hebben voor de return tegen Barcelona gezegd dat we in onze kansen geloofden en nu zeg ik dat opnieuw. We hebben vanavond zelfvertrouwen verloren, maar voor de return maakt dat niet uit. We zullen een heel ander Roma zien."

Clubman De Rossi beaamt dat, al hakte het resultaat er bij hem in. "In Camp Nou hadden we het gevoel dat we echt kansen hadden. Hier (op Anfield, red.) hadden we een volledige black-out. We hebben nu drie goals nodig. Liverpool is van hetzelfde niveau als Barcelona, dus we weten dat het kan. Het kan en we hebben het eerder gedaan. We weten dat onze fans erin geloven. We willen hen een nieuwe magische avond bezorgen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws