Nainggolan gelooft rotsvast in nieuwe 'Romantada': Voetbal is en blijft speciaal

Nainggolan gelooft rotsvast in nieuwe 'Romantada': "Voetbal is en blijft speciaal"

24-04-2018 23:38

Liverpool FC draaide AS Roma even helemaal door de gehaktmolen, maar dankzij twee late goals keerde de Romeinse burger toch met wat meer moed terug richting de laars. De 5-2 geeft ook Radja Nainggolan voldoende vertrouwen richting de terugwedstrijd. 

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de fameuze 'Romantada' uit de kwartfinales, toen de Romeinen zich na een 4-1-nederlaag bij FC Barcelona nog kwalificeerden met een 3-0 in de terugwedstrijd. "We hebben nog twee keer gescoord en dus moeten we erin blijven geloven", reageert Nainggolan strijdvaardig bij Het Laatste Nieuws. "Drie doelpunten maken is genoeg en we hebben het in de volgende ronde ook al een keertje gedaan. Voetbal is en blijft iets speciaals."

Als de giallorossi zich opnieuw in de geschiedenisboeken willen voetballen, zullen ze wel uit een ander vaatje moeten tappen dan op Anfield Road. Daar liep immers heel wat mis, weet ook Nainggolan. "We zijn goed begonnen aan de wedstrijd, maar al gauw gaven we te veel kansen weg. We maakten te veel fouten en gaven te veel ruimte weg in de rug van onze verdediging", analyseert de Rode Duivel.