Club Brugge heeft opvolger voor Vormer beet: Zijn sterkste wapen

Club Brugge heeft opvolger voor Vormer beet: "Zijn sterkste wapen"

24-04-2018 15:30
1

Club Brugge is goed op weg om de landstitel in de wacht te slepen. Gouden Schoen Ruud Vormer heeft daar met zijn vele assists een groot aandeel in. Met het oog op de toekomst haalde Club nog een aangever in huis, namelijk Krépin Diatta.

De 19-jarige aanvaller kwam afgelopen winter over van het Noorse Sarpsborg. Diatta kreeg tegen Charleroi een eerste basisplaats, en hij deed het uitstekend. De fans van Blauw-Zwart mogen echter nog meer verwachten van hun nieuwkomer.

Het Laatste Nieuws weet wat de grootste kwaliteit is van de Senegalees. 'Zijn sterkste wapen? Assists afleveren. Acht in totaal vorig seizoen bij zijn eerste Europese club Sarpsborg', klinkt het.

Leergierig
Bij Club Brugge werd Diatta op de flank geposteerd, een positie die hij tot voor kort nooit eerder bezette. Naar verluidt pikt de jongeling de nieuwtjes van Ivan Leko razendsnel op. 'Dat is gebleken op het trainingsveld, waar hij de voorbije maanden absorbeerde als een spons.'

'Het is ook zo dat duidelijk werd dat hij de kwaliteiten had om als flankspeler uitgespeeld te worden. Bovendien beschikt hij ook al over voldoende fysiek om zijn lijn op en af te gaan', besluit het dagblad.