Hein Vanhaezebrouck mag jaloers zijn op Racing Genk

"Hein Vanhaezebrouck mag jaloers zijn op Racing Genk"

24-04-2018 13:45

Racing Genk probeert de komende weken nog een gooi te doen naar de tweede plaats. Die strijd is nu helemaal open. Volgens Geert Foutré van Sport/Voetbalmagazine heeft Genk meer kwaliteit rondlopen dan Anderlecht, de tweede uit de reguliere competitie.

Coach Philippe Clement heeft meer middelen ter beschikking, zo vindt Foutré. "Genk heeft troeven waar bijvoorbeeld Anderlechttrainer Hein Vanhaezebrouck jaloers mag op zijn. 'Het moeilijkste voor mij op dit moment is elf spelers kiezen', gaf Clement na de zege tegen paars-wit aan. Het maakt dat de revelatie van de heenronde, Siebe Schrijvers, niet meer van de bank af geraakt, en dat de duurste aankoop aller tijden, Marcus Ingvartsen, medetopschutter bij Genk, niet eens meer in de kern geraakt."

Vooral de flanken maken grote indruk. "Wie wel wekelijks start, is Dieumerci Ndongala, de aankoop die ex-CEO Patrick Janssens in januari zwaar werd aangerekend: 'Is dat alles wat ze konden halen?', was een veelgehoorde reactie. Toen Ndongala zijn debuut maakte, floot een deel van het publiek hem uit, al is iedereen in Genk dat al lang vergeten. Zaterdag geselde hij een uur lang zijn tegenstander op de rechterflank."

Ook op links zit Genk momenteel heel goed. "Aan de overkant deed Leandro Trossard het nog beter. Negentig minuten lang bewoog het enige Genk-product dat de laatste weken nog de basiself haalt kwiek en geïnspireerd langs de linkerflank. Het maakt dat de thuisploeg, bijna de hele reguliere competitie vleugellam omdat de flankspelers in de lappenmand lagen of gebrek aan vertrouwen hadden, nu plots wél vleugels heeft."