OFFICIEEL: 37-voudige Duitse international blijft zijn club trouw

OFFICIEEL: 37-voudige Duitse international blijft zijn club trouw

23-04-2018 20:46

Opmerkelijk contractnieuws vanuit Duitsland: Jonas Hector heeft zijn contract met 1. FC Köln verlengd tot de zomer van 2023. De 36-voudig Duits international gaat hoogstwaarschijnlijk degraderen met Die Geissböcke, maar heeft besloten om zijn club trouw te blijven.

De 27-jarige verdediger maakte in 2010 zijn debuut voor FC Köln en is vervolgens uitgegroeid tot aanvoerder van de hoofdmacht. "De club heeft me de mogelijkheid geboden om van de Regionalliga door de groeien naar het Duitse nationale elftal", laat Hector weten in een statement op de clubsite. Ik ben daar nog altijd dankbaar voor. Bovendien voel ik me verbonden met de club en de stad. Het zou nu niet goed voelen om ergens anders te gaan voetballen."

Dat Hector en de zijnen volgend seizoen in de Tweede Bundesliga gaan spelen, lijkt onvermijdelijk. FC Köln haalde afgelopen seizoen nog Europees voetbal, maar is sindsdien in de onderste regionen van de Bundesliga beland. De hekkensluiter heeft nog slechts drie wedstrijden de tijd om een gat van acht punten met nummer zestien SC Freiburg te dichten.