Vandenbempt houdt Coucke spiegel voor: ''Daar is hij wel verantwoordelijk voor''

Vandenbempt houdt Coucke spiegel voor: ''Daar is hij wel verantwoordelijk voor''

23-04-2018 15:40
10

Marc Coucke laat geen kans onbenut om de schuld van de mislukte wintermercato in de schoenen van de terzijde geschoven Herman Van Holsbeeck te schuiven. Vandenbempt wijst er fijntjes op dat Coucke nog wel verantwoordelijk is voor het matige seizoen van KV Oostende.

''Coucke zit nu nog in een comfortabele situatie dat hij volgens zijn eigen overtuiging geen verantwoordelijkheid draagt voor deze beperkte middelen, zoals hij dat noemt, waarmee Anderlecht moet strijden. Vanaf de volgende transferperiode in de zomer is dat natuurlijk wel het geval. En dat doet er mij ineens aan denken dat Marc Coucke en Luc Devroe wel verantwoordelijk zijn voor het transferbeleid in Oostende'', zegt Vandenbempt in zijn wekelijkse analyse voor Sporza.

''Daar hebben ze toch fors geld uitgegeven om Play-Off 1 te halen en als ik het goed heb, hebben ze vrij lang aan de staart van het klassement gehangen, zijn ze elfde geëindigd en hangen ze nu weer aan de staart van Play-Off 2 en hebben ze nog niet gewonnen'', drukt Vandenbempt de nieuwe baas van paars-wit op de feiten. ''Ik veronderstel dat dat dan toch de schuld moet geweest zijn van de trainers, Vanderhaeghe en Custovic'', klinkt het cynisch.

Lees ook: Vandenbempt cynisch over Coucke: ''Ik neem aan dat het toeval is''