Napels in extase, maar Mertens krijgt slechtste cijfer van de klas

Napels in extase, maar Mertens krijgt slechtste cijfer van de klas

23-04-2018 14:25
1

De Italiaanse Serie A krijgt een bloedstollend spannend slot. Nummer twee Napoli won zondagavond in extremis bij koploper Juventus (0-1), waardoor het verschil amper één punt is met nog vier speeldagen te gaan. 

Ex-Genkenaar Kalidou Koulibaly ontpopte zich tot de grote held door in de negentigste minuut snoeihard raakte te koppen. Met zijn goal ontketende hij een waar volskfeest in Napels, waar de inwoners weer volop dromen van de eerste titel in 28 jaar. Koulibaly kreeg niet verrassend het hoogste rapportcijfer van La Gazzetta dello Sport: een 8. ''Zijn goal heeft de titelstrijd heropend en de droom van Napoli in leven gehouden. Hij hield ex-speler Higuain volledig uit de wedstrijd'', klonk het.

Bij de grootste sportkrant van het land was men niet onder de indruk van Dries Mertens, die nu al zeven competitieduels op rij droog staat. Met een 5 kreeg hij de laagste beoordeling van alle spelers. ''Bevestigde zijn mindere vorm. Raakte nauwelijks een bal in het uur dat Sarri hem gaf en was nooit gevaarlijk. Gebruikte wel zijn energie in de pressing en om Benatia weg te lokken”, vond de krant toch nog een kleine positief punt over het optreden van de Rode Duivel.

Bekijk ook: Grote klasse: Buffon feliciteert Napoli-spelers één voor één na zege in Turijn