'Standard heeft keuze tussen Preud’homme en Sa Pinto al gemaakt'

'Standard heeft keuze tussen Preud’homme en Sa Pinto al gemaakt'

23-04-2018 10:30
8

Michel Preud’homme wordt al enige tijd genoemd bij Standard Luik. Toch lijkt een terugkeer niet meteen in de maak. Even leken de Rouches verder te gaan met Ricardo Sa Pinto, maar volgens Peter Vandenbempt is dat een uitgemaakte zaak.

Sa Pinto lag de eerste maanden enorm onder vuur, mede door zijn uitspattingen naast het veld. Na nieuwjaar begon het plots beter te lopen. Standard won de beker, bovendien loopt het ook in Play-Off 1 uitstekend voor de Rouches. Toch moet de Portugees volgens de radioman niet hopen op een verlengd verblijf.

"Die switch is in elk geval te laat gekomen voor Sa Pinto. Voorzitter Bruno Venanzi heeft vele maanden geleden al beslist dat hij met deze man niet meer voort wil volgend seizoen, precies omdat hij Standard toch een seizoen lang negatief in het nieuw heeft gebracht", klinkt het bij Sporza.

Hoop op Preud’homme
Sa Pinto zomaar aan de deur zetten wordt geen sinecure. Toch hoopt Standard nog steeds op de terugkeer van Preud’homme. "Al wacht Venanzi gewoon op het jawoord van zijn droomcoach Michel Preud'homme om die wissel ook officieel te maken", gaat Vandenbempt verder.

"Gaat Venanzi dan nog voor een derde coach opteren of gaat hij toch gewoon met Sa Pinto door? Ik denk dat hij elke dag bidt dat het verlossende telefoontje van Preud'homme komt", besluit hij.