Anderlecht onterecht geholpen door de VAR? Het is zeker geen clear error

Anderlecht onterecht geholpen door de VAR? "Het is zeker geen clear error"

23-04-2018 08:03
2

KRC Genk kreeg tegen RSC Anderlecht twintig minuten voor tijd een penalty na een duw van Leander Dendoncker in de rug van Omar Colley. Onterecht volgens de VAR, die aangaf dat ref Dierick opnieuw naar de beelden moest kijken.

Volgens ex-scheidsrechter Serge Gumienny had de VAR eigenlijk niet tussenbeide mogen komen. "Vreemd dat de VAR hier tussenbeide komt, want het is volgens mij geen zwart-wit situatie en zeker geen clear error van de ref", zegt hij in Het Belang van Limburg.

"Je kan de bal op de stip leggen. Een verklaring heb ik niet. Zijn de instructies verstrengd, omdat te veel spelers zich de laatste tijd lieten vallen en zo een penalty versierden? Zou kunnen."

Hij wijst ook naar ref Dierick, die terugkwam op zijn eerste beslissing. "Het zegt ook wel iets over het verschil in persoonlijkheid. Enkele weken geleden hield Boucaut voet bij stuk, na een botsing tussen Teodorczyk en Zajkov. Hij gaf Anderlecht een penalty zonder te kijken naar de beelden, omdat hij overtuigd was van zijn gelijk. Dat recht had hij. Dierick ging wel naar het kastje en dan ben je eigenlijk al bijna verplicht om op je beslissing terug te komen", klinkt het.