Anderlecht onterecht geholpen door de VAR? Het is zeker geen clear error

Anderlecht onterecht geholpen door de VAR? "Het is zeker geen clear error"

Gepubliceerd: maandag 23 april 2018 om 08:03ma 23-04-2018 om 08:03

KRC Genk kreeg tegen RSC Anderlecht twintig minuten voor tijd een penalty na een duw van Leander Dendoncker in de rug van Omar Colley. Onterecht volgens de VAR, die aangaf dat ref Dierick opnieuw naar de beelden moest kijken.

Volgens ex-scheidsrechter Serge Gumienny had de VAR eigenlijk niet tussenbeide mogen komen. "Vreemd dat de VAR hier tussenbeide komt, want het is volgens mij geen zwart-wit situatie en zeker geen clear error van de ref", zegt hij in Het Belang van Limburg.

"Je kan de bal op de stip leggen. Een verklaring heb ik niet. Zijn de instructies verstrengd, omdat te veel spelers zich de laatste tijd lieten vallen en zo een penalty versierden? Zou kunnen."

Hij wijst ook naar ref Dierick, die terugkwam op zijn eerste beslissing. "Het zegt ook wel iets over het verschil in persoonlijkheid. Enkele weken geleden hield Boucaut voet bij stuk, na een botsing tussen Teodorczyk en Zajkov. Hij gaf Anderlecht een penalty zonder te kijken naar de beelden, omdat hij overtuigd was van zijn gelijk. Dat recht had hij. Dierick ging wel naar het kastje en dan ben je eigenlijk al bijna verplicht om op je beslissing terug te komen", klinkt het.

Plaats een reactie

Shredder +3144
maandag 23 april 2018 om 08:04
blauw-zwarten bond!!!!
Vind ik leuk
maandag 23 april 2018 om 08:10
Dat ze toch eerlijk toegeven dat de arbitrage en VAR enkel ten dienste staan van RSCA en Brugge.
Vind ik leuk
Patfey +5956
maandag 23 april 2018 om 08:10
Ik dacht dat bij de fase in Charleroi de VAR de beslissing bevestigde en de scheidsrechter dus niet eens de beelden mocht bekijken? Wat niet weg neemt dat hier inderdaad het aspect “clear error” zeer bediscussieerbaar is :).
Vind ik leuk
Mckenzie +4337
maandag 23 april 2018 om 10:24
Dat gezek over de scheidsrechters is niet meer normaal. Je moet behoorlijk masochistisch zijn om nog arbiter te willen worden. Wat die gasten ook beslissen, met of zonder var, gezeik krijgen ze. Onvermijdelijk en zó voorspelbaar.
Vind ik leuk
Lodecol13 +2667
maandag 23 april 2018 om 15:57
Zo zie je maar brugge 80 goals de rest kmp nog maar aan 40goals maar ja verhaeghe heeft die allemaal in den aldy gekocht he mannen
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws