Sa Pinto legt omstreden tactische keuze uit: 'Club creëerde daar veel kansen'

Sa Pinto legt omstreden tactische keuze uit: 'Club creëerde daar veel kansen'

22-04-2018 23:28
2

Standard-coach Ricardo Sa Pinto deed veel wenkbrauwen fronsen toen hij uitblinker Junior Edmilson naar de kant haalde. De Braziliaanse Belg was een gesel voor de defensie, maar voerde volgens Sa Pinto zijn opdrachten niet uit.

"Iedereen wil altijd spelen. Maar Club creëerde veel kansen via de rechterflank. Junior speelde een goede wedstrijd, maar kwam vaak in verdedigend in de problemen na de rust. Offensief lukte het wel nog, maar hij was moe. Ik wilde niet dat ze voorzetten bleven trappen, want met Vanaken en Wesley hebben ze gevaarlijke jongens in de zestien", vertelde Sa Pinto voor de camera van Play Sports. 

Met het gelijkspel van zijn ploeg in het Jan Breydelstadion kon de Portugese coach wel leven. "Dit is een redelijk resultaat voor mijn ploeg. Tijdens de eerste helft was Club Brugge superieur, maar toch slaagden we erin twee doelpunten te maken. Na de pauze stond alles veel beter op zijn plaats. We waren sterker, positiever in de aanpak en rustiger aan de bal. Het vierde doelpunt was misschien niet verdiend, maar we pakken toch mooi een gelijkspel", besloot de coach van Standard.

Lees ook: Ondanks goede partij is Edmilson toch niet helemaal tevreden