Gent kan tegen Charleroi niet profiteren van puntenverlies van Club en Anderlecht

Gent kan tegen Charleroi niet profiteren van puntenverlies van Club en Anderlecht

22-04-2018 22:23
8

AA Gent heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Club Brugge en RSC Anderlecht. De Buffalo's gingen met 2-1 onderuit op het veld van Charleroi.

Door een technische storing was er geen Video Assistent Referee (VAR) in de beginfase van de wedstrijd. Dat was vooral pech voor de thuisploeg, dat om een penalty vroeg na een vermeende fout van Gigot op Bédia. De wedstrijd begon best pittig met overwicht voor de bezoekers uit Gent. Toch wist Charleroi halfweg de eerste helft op voorsprong te klimmen.

Na balverlies bij de Buffalo's kon Mamadou Fall de openingstreffer maken. Gent kreeg steeds meer moeite om het blok van Charleroi te ontwrichten. Het balbezit was voor de bezoekers, maar veel kansen kwamen er niet meer na het openingsdoelpunt. Meteen na de rust kreeg Gent het deksel op de neus. Na nieuw balverlies kon Pollet alleen naar Kalinic en de aanvaller van Charleroi werkte koeltjes af.

De kopjes gingen naar beneden bij Gent, tot Kubo zijn troepen weer hoop gaf. De Japanner was goed gevolgd om een rebound binnen te werken. De Buffalo's leken hun tweede adem te vinden en gingen volop zoeken naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Door deze nederlaag blijft Gent op de derde plaats steken in Play-Off 1 op negen punten van leider Club Brugge.