Leko kan leven met gelijkspel tegen Standard: 'Daarom is voetbal zo interessant'

Leko kan leven met gelijkspel tegen Standard: 'Daarom is voetbal zo interessant'

22-04-2018 21:30
5

Club Brugge heeft zondagavond na een spektakelwedstrijd 4-4 gelijkgespeeld tegen Standard Luik. Coach Ivan Leko zag zijn team veel kansen creëren en vier keer scoren, maar dat volstond niet voor de overwinning.

"Dit was propaganda voor het voetbal", vertelde de Kroaat op de website van Blauw-Zwart. "Het werd 4-4 tussen twee teams die op een totaal andere manier spelen. Ik heb het gevoel dat ik een heel goed Club gezien heb. We waren ongeveer zeventig procent van de match de betere ploeg, scoorden vier keer en kregen nog zes à zeven grote kansen. Jammer genoeg hebben we de controle een beetje verloren en zijn we uiteindelijk teleurgesteld over het resultaat."

De tegentreffer in de slotfase van de wedstrijd deed veel pijn. "We speelden tegen een ploeg die kwaliteit heeft, een goede organisatie en snelheid in de omschakeling. Twee of drie momenten van mindere concentratie deden ons de das om. Vooral het laatste doelpunt in de laatste seconden was pijnlijk. Maar dat is voetbal. Al die emoties… Net daarom is voetbal zo interessant. We moeten nu vooral verder doen op dit elan. De supporters zagen opnieuw het Club Brugge van de voorbije tien maanden", besloot Leko.