Van Holsbeeck had op zijn minst een eerbetoon moeten krijgen

"Van Holsbeeck had op zijn minst een eerbetoon moeten krijgen"

22-04-2018 13:45
9

Herman Van Holsbeeck werd begin deze maand aan de deur gezet bij Anderlecht. Luc Devroe neemt zijn taken als sportief manager over. Besnik Hasi vindt dat Van Holsbeeck wel erg drastisch naar de uitgang is begeleid.

De ex-trainer van Anderlecht vindt dat dit tactvoller had gekund. "Zijn ontslag knaagt aan Herman. Terecht. Je kunt voor of tegen Van Holsbeeck zijn, maar je kunt niet om zijn palmares heen. Daarom vind ik dat Van Holsbeeck op zijn minst een eerbetoon had moeten krijgen", klaagt hij aan in Het Nieuwsblad.

Daar had de ex-voorzitter misschien wel voor kunnen zorgen. "Roger Vanden Stock had iets meer voor hem moeten opkomen, want Coucke heeft geen connectie met Van Holsbeeck, hé. Wat wordt Herman trouwens verweten? Dat hij te veel met Bayat werkte? Soms zag ik meer dan honderd makelaars passeren op Anderlecht. Oké, Mogi deed veel, maar hij verkocht ook spelers en hielp zo het budget in evenwicht houden."

Van Holsbeeck heeft de transferperiodes zeker niet lui aangepakt, zo vindt Hasi. "Je kan Van Holsbeeck geen gebrek aan ijver verwijten. Hij was van negen tot negentien uur op de club. Ze hadden hem gepast moeten uitzwaaien na het seizoen."