Wonderkind weet van niets: Was mijn opa voorzitter bij Racing Genk?

Wonderkind weet van niets: "Was mijn opa voorzitter bij Racing Genk?"

22-04-2018 13:12
1

In de Formule 1 is de Nederlander Max Verstappen ongetwijfeld dé rijzende ster. Via zijn moeder heeft hij ook Belgisch bloed, maar in De Zondag blijkt dat hij niet alles weet over die kant van de familie.

De grootvader van Verstappen is namelijk Robert Kumpen, die in de jaren negentig nog voorzitter was bij Racing Genk. Verstappen blijkt dat zelf niet te weten.

"Ik was toen ook nog niet geboren", lacht hij. "Maar neen, dat wist ik echt niet. Ik ken Racing Genk natuurlijk. Ik heb zelf ook gevoetbald, al was ik niet het grootste talent. Of ik fan ben van Genk? Neen. Ik supporter voor PSV. Philips was destijds een sponsor van mijn vader (Jos Verstappen, red.). Zo gingen we al eens een match kijken toen ik klein was. In België heb ik geen favoriet team. Het kan mij niet echt schelen wie daar wint", geeft hij eerlijk toe.

Kumpen zat van 1993 tot 1995 aan het roer bij Genk, maar zijn positie stond altijd ter discussie. Kumpen is namelijk geboren en getogen in Hasselt, wat erg gevoelig lag in Genk.