Al van bij het begin drong hij zich te hard op bij Anderlecht

"Al van bij het begin drong hij zich te hard op bij Anderlecht"

22-04-2018 08:45
1

Besnik Hasi laat in Het Nieuwsblad zijn licht schijnen over het huidige Anderlecht. Met René Weiler, Nicolas Frutos en Hein Vanhaezebrouck passeerden daar dit seizoen drie trainers de revue. Volgens Hasi heeft Frutos het totaal verkeerd aangepakt bij paars-wit.

Frutos werd slachtoffer van zijn eigen ambitie. "Al van in het begin vond ik dat Nico zich opdrong. Bij zijn terugkeer naar Anderlecht was ik er coach. Hij kwam midden in het seizoen toe en wilde direct dicht bij de A-ploeg staan. Beloftencoach dus, zodat hij ook eens kon gaan scouten voor mij. Alleen stond er na zijn eerste scouting in Charleroi meteen een groot interview in de krant. Zo werkt het niet, hé", stelt Hasi in Het Nieuwsblad.

Hasi vindt dat Frutos zich bescheiden had moeten opstellen. "Ik was ook jaren assistent, maar rapporteerde alleen aan de hoofdcoach en niet aan de media. Geleidelijk aan krijg je dan meer verantwoordelijkheid als assistent-trainer. Anderlecht had Frutos gewoon moeten kalmeren. Het was niet het juiste moment om over te nemen van René Weiler."