Vanhaezebrouck vlijmscherp voor ref Dierick: Niet volgens het reglement

Vanhaezebrouck vlijmscherp voor ref Dierick: "Niet volgens het reglement"

22-04-2018 07:12
11

Hein Vanhaezebrouck moest zaterdag een tweede nederlaag op rij slikken met Anderlecht. Tegen Racing Genk kwam Anderlecht al na twee minuten op achterstand, maar dat gebeurde in vreemde omstandigheden.

Anderlecht liet zich namelijk verrassen op een scheidsrechtersbal. Die had volgens Vanhaezebrouck naar Anderlecht moeten gaan. "Geef je de bal aan de ploeg in balbezit? Vroeger werd de bal gegeven aan de ploeg die niet in balbezit was, die de bal dan terugtrapt naar de keeper. Deze fase verliep gewoon niet volgens het reglement", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Door die fase begon Anderlecht meteen met een achterstand. "Een scheidsrechtersbal moet betwist worden tussen beide ploegen. Als de ene ploeg dan beslist om de bal terug te geven, is dat zo. Maar hier nam de scheidsrechter de beslissing en houdt hij een speler van ons af en gaf de bal mee aan een Genk-speler."

Toch moet Vanhaezebrouck ook streng zijn voor de eigen spelers. "Dat we daar een tegengoal op pakken is omdat we daar ook gewoon slecht stonden te verdedigen. En ook door heel slecht tussenkomen."