Genk bezorgt Anderlecht tweede kater op één week tijd

Genk bezorgt Anderlecht tweede kater op één week tijd

21-04-2018 22:22
15

RSC Anderlecht heeft zaterdag opnieuw verloren. Na de nederlaag tegen Standard ging de landskampioen ditmaal de boot in bij KRC Genk. De Limburgers haalden het met 2-1. Opnieuw was er ook ophef omwille van de videoref.

De twee ploegen maakten er zaterdag een meer dan genietbare match in Play-Off 1 van. Na minder dan twee minuten lag de eerste bal al tegen de touwen. Bij een scheidsrechtersbal stond Anderlecht te slapen. Genk profiteerde en Sels hielp ook nog mee door in plaats van met zijn handen met zijn benen naar de bal te gaan. Uiteindelijk kon Ndongala simpel de 1-0 op het bord zetten.

Na de openingsgoal bleef Genk baas, maar Anderlecht kwam wel langszij. Na slecht uitvoetballen stuurde Trebel Markovic in het straatje en de huurling maakte zijn eerste treffer in loondienst van paars-wit. Voor de rust ging Genk terug op zoek naar de voorsprong, maar op de verdiende 2-1 was een tijdje wachten.

Pas in de tweede helft kon de Luminus Arena opnieuw ontploffen. Na een heerlijke Genkse aanval klom de thuisploeg weer op voorsprong. Trossard deed de netten trillen. Het voorbereidende werk van Pozuelo en Karelis was geniaal. In het slot van de partij kreeg Genk nog een strafschop, maar na ingrijpen van de videoref keerde de ref - die zelf de beelden ging bekijken - op zijn stappen terug. Bruno liet nadien nog de kans op de gelijkmaker liggen, maar zijn kopbal geraakte niet voorbij Vukovic.