Zure nederlaag voor STVV, opkikker voor geplaagd Lierse

21-04-2018 21:53

Zaterdag rolde de bal in Play-Off 2. STVV verloor thuis van Eupen. Terwijl het geplaagde Lierse ging winnen op het veld van Waasland-Beveren.

Waasland-Beveren – Lierse: 0-1
In Play-Off 2A stond er weinig op het spel. De twee staartploegen gaven elkaar partij. Uiteindelijk haalde Lierse het met het kleinste verschil. Na tien minuten zette Megan Laurent de eindstand al op het bord.

In de stand verandert er weinig Lierse blijft vijfde en Waasland-Beveren zesde. Het verschil tussen beide ploegen is nu wel vijf pnten. Eerder op de dag haalde Oud-Heverlee Leuven het van Royal Excel Moeskroen. Op vrijdag won leider Zulte Waregem al van nummer twee in de stand Kortrijk met 3-0.

STVV – Eupen: 2-3
Deze week raakte bekend dat STVV volgend seizoen niet meer rekent op Jonas De Roeck. Zaterdag werd het opnieuw een sombere dag op Stayen, want Eupen kwam winnen met 2-3. Via Siebe Blondelle kwamen de bezoekers op voorsprong. Dankzij treffers van Steven De Petter en Alexis De Sart ging de thuisploeg op en over de bezoekers, maar in de tweede helft trok Eupen toch aan het langste eind. Yuta Toyokawa maakte gelijk en een eigen goal van Casper de Norre zorgden voor de 2-3 eindstand.