Vercauteren klopt zich op de borst: “Daar bestaat geen twijfel over”

Vercauteren klopt zich op de borst: “Daar bestaat geen twijfel over”

Gepubliceerd: zaterdag 21 april 2018 om 21:25za 21-04-2018 om 21:25

Zaterdag was het feest in Brugge. Het kampioenschap van Cercle Brugge werd gevierd. Sporza kon tijdens het feestgedruis succestrainer Frank Vercauteren interviewen.

"Ik ben eigenlijk geen feestbeest. Ik moet er ingedompeld worden om er echt van te genieten. Op voorhand ben ik een beetje afstandelijk. We zullen zien hoe ver ik zal gaan in het feestgedruis, maar genieten ga ik zeker en vast doen", aldus Vercauteren.

Was Cercle Brugge de verdiende kampioen? “Ik denk dat daar geen twijfel over bestaat. Wat er ook gezegd kan worden. Ik denk dat we vooral het negatieve hebben gelezen, maar wij hebben het positieve onthouden. Wij hebben ook gezien wel werk ze (de mensen van Monaco, nvdr) gedaan hebben om te bereiken wat we bereikt hebben. Op het einde is het altijd degene die eerste staat, die alles verdient. Dan kan je klagen of excuses zoeken, maar dat is gewoon de waarheid.”

Is deze ploeg klaar voor Eerste Klasse? "Cercle Brugge wel ja." En Vercauteren? "Dat weet ik niet. Dat zal afhangen van de verdere onderhandelingen. Daar gaan we nu een tijdje niet mee bezig zijn. Vandaag is het vooral een beetje genieten van het verleden. We werken aan de toekomst, maar ik koester het verleden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws