Wat tegen Anderlecht gebeurde, ging in tegen de geest van de regels

"Wat tegen Anderlecht gebeurde, ging in tegen de geest van de regels"

21-04-2018 20:25
15

Een week geleden haalde Anderlecht het met 1-0 van Club Brugge. In het slot van de match werd een doelpunt van Diaby na ingrijpen van de videoref afgekeurd. De aanvaller van Blauw-Zwart heeft het daar moeilijk mee. 

"Voor mij is voetbal emotie. We waren in minuut 81, ik kreeg een fantastische pass van Wesley", doet Diaby zijn verhaal in L'Avenir. "Ik merkte dat ik recht tegenover de doelman stond, wetende dat ik in bijna dezelfde situatie zat tegen Gent (waar hij niet scoorde, red.). Het was het moment om beslissend te zijn voor het team. Dat is precies wat ik deed. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed, ik gleed op mijn knieën, dolgelukkig was ik. Plots zie ik dan dat de ref de goal annuleert."

Volgens Diaby had het doelpunt niet afgekeurd moeten worden. "Wat zondag gebeurde, ging in tegen de geest van de regels. We houden van voetbal om aanvallen en doelpunten te zien. Als we dan elke keer gaan kibbelen, wordt het frustrerend. Als we niet 100 procent zeker zijn, laat dan het voordeel voor de aanval. Een milimeter zal de actie niet veranderen. Als de aanvaller weg is, is hij weg. Ik hoop dat het de eerste en de laatste keer is dat dit mij overkwam."