B-ploeg Bayern wint opnieuw, Hamburger SV doet uitstekende zaak

21-04-2018 17:25

Bayern München is al kampioen van de Bundesliga, maar neemt in de laatste wedstrijden geen gas terug. Zaterdagmiddag werd laagvlieger Hannover' 96 met 0-2 verslagen. Hamburger SV won de degradatieclash van SC Freiburg.

Hannover - Bayern München 0-3
Bayern gaf enkele grote namen rust voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid van komende woensdag. Arjen Robben mocht wel in de basis beginnen. Nadat het in de rust nog 0-0 stond, besloot Jupp Heynckes om Thomas Müller te brengen voor de Nederlander. De Duitser zorgde in de 57e minuut voor de 0-1. Een kwartier voor tijd besliste de ingevallen Robert Lewandowski de wedstrijd met de 0-2. Hij kopte binnen uit een corner. Rudy maakte er in de laatste minuut nog 0-3 van. Komende woensdag wacht Real Madrid in de halve finale van het miljardenbal.

Hamburger SV - Freiburg 1-0
Hamburger SV heeft in de strijd tegen degradatie uitstekende zaken gedaan door mede-degradatiekandidaat SC Freiburg in eigen huis met 1-0 te verslaan. Door de winst is de achterstand van HSV op Freiburg nog maar twee punten. Lewis Holtby maakte vlak na rust de beslissende 1-0. Freiburg zocht in de slotfase nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

HSV (17e) heeft nog drie wedstrijden om degradatie te voorkomen. De onderste drie ploegen degraderen naar de tweede Bundesliga. HSV heeft nu 28 punten en nummer zestien Freiburg 30, net als FSV Mainz  (15e) en VfL Wolfsburg (14e).

RB Leipzig - Hoffenheim 2-5
RB Leipzig heeft in eigen huis een flink pak slaag gekregen van TSG Hoffenheim. De ploeg van trainer Ralph Hasenhüttl werd volledig overklast en ging met 2-5 de bietenbrug op. Al na 45 minuten spelen stond het 0-3 door goals van Uth, Gnabry en Kaderabek. Emil Forsberg (Leipzig) kreeg vlak na rust een rode kaart vanwege een slaande beweging. Even later kwam Leipzig door een eigen goal terug in de wedstrijd, maar Uth en Rupp maakten al snel een einde aan de hoop de nummer zes van de Bundesliga had. Konate deed met de 2-5 nog iets terug. Hoffenheim stijgt naar plek vijf.