Mijn vertrek bij Club Brugge heeft mij enorm gekwetst

"Mijn vertrek bij Club Brugge heeft mij enorm gekwetst"

21-04-2018 17:00
3

Momenteel is Philippe Vande Walle actief als keeperstrainer bij Standard, maar de ex-Rode Duivel wordt toch vooral nog geassocieerd met Club Brugge. Zijn vertrek daar was voor hem erg pijnlijk. 

Dat geeft Vande Walle zelf toe in Krant Van West-Vlaanderen. "Mijn droom om keepertrainer te worden bij Club Brugge is in 2012 even werkelijkheid geworden, maar dat sprookje heeft jammer genoeg niet lang geduurd. Na het ontslag van Georges Leekens opteerde het bestuur voor Juan Carlos Garrido. Hij werkte zonder keepertrainer en dat heeft me enorm gekwetst."

De Spanjaard wilde het Club-icoon niet aan boord houden. "Ik heb meermaals op mijn knieën gesmeekt bij Garrido om de keepers meer te mogen trainen, maar op winterstage kon ik in tien dagen welgeteld tien minuten met mijn doelmannen werken. Daaruit heb ik mijn conclusies getrokken. Ik had een contract van drie jaar getekend met de veronderstelling daar de rest van mijn leven te blijven. Bie mién club, maar het mocht niet zijn."

Standard is echter ook geen slechte werkgever. "Of ik bij het DNA van Standard pas? Het blijft in alle opzichten een speciale club, maar ik denk dat ik qua karakter misschien beter in het plaatje van Club Brugge pas."