Mijn vertrek bij Club Brugge heeft mij enorm gekwetst

"Mijn vertrek bij Club Brugge heeft mij enorm gekwetst"

Gepubliceerd: zaterdag 21 april 2018 om 17:00za 21-04-2018 om 17:00

Momenteel is Philippe Vande Walle actief als keeperstrainer bij Standard, maar de ex-Rode Duivel wordt toch vooral nog geassocieerd met Club Brugge. Zijn vertrek daar was voor hem erg pijnlijk. 

Dat geeft Vande Walle zelf toe in Krant Van West-Vlaanderen. "Mijn droom om keepertrainer te worden bij Club Brugge is in 2012 even werkelijkheid geworden, maar dat sprookje heeft jammer genoeg niet lang geduurd. Na het ontslag van Georges Leekens opteerde het bestuur voor Juan Carlos Garrido. Hij werkte zonder keepertrainer en dat heeft me enorm gekwetst."

De Spanjaard wilde het Club-icoon niet aan boord houden. "Ik heb meermaals op mijn knieën gesmeekt bij Garrido om de keepers meer te mogen trainen, maar op winterstage kon ik in tien dagen welgeteld tien minuten met mijn doelmannen werken. Daaruit heb ik mijn conclusies getrokken. Ik had een contract van drie jaar getekend met de veronderstelling daar de rest van mijn leven te blijven. Bie mién club, maar het mocht niet zijn."

Standard is echter ook geen slechte werkgever. "Of ik bij het DNA van Standard pas? Het blijft in alle opzichten een speciale club, maar ik denk dat ik qua karakter misschien beter in het plaatje van Club Brugge pas."

Plaats een reactie

Roach +2281
zaterdag 21 april 2018 om 17:33
Gaan ze in Luik graag lezen, vooral dat laatste stukje...
Vind ik leuk
AlexGMillian +1175
zaterdag 21 april 2018 om 17:48
Alsof Luik al niet vol zat met ex-Bruggelingen, aub zeg.
Vind ik leuk
Riddlin +2507
zaterdag 21 april 2018 om 17:58
Zoals
Vind ik leuk
zaterdag 21 april 2018 om 19:52
Deze man was/is eerste supporter van Club. Je weet dat hij oprecht spreekt, en dat de situatie voor hem moeilijk is. Misschien komen de wegen weer wel een keertje terug samen. There's only one Vandewalle... Voor mijn part mag hij morgen ook een ereronde lopen of het publiek gaan groeten. Ik weet niet of Standard daar moeilijk over zou doen. Ik zou het ook wel kunnen hebben indien MPH hetzelfde had gedaan in Luik. Ook Dany Verlinden mag voor mijn part nog wel eens uitgenodigd worden.
[Reactie gewijzigd op zaterdag 21 april 2018 om 19:57]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws