Helder antwoord van Nainggolan op lastig dilemma: WK of Champions League?

Helder antwoord van Nainggolan op lastig dilemma: "WK of Champions League?"

21-04-2018 15:20
4

Radja Nainggolan neemt geen blad voor de mond, dat is algemeen bekend. Als de middenvelder van AS Roma het dilemma voorgeschoven krijgt welke trofee hij het liefst zou pakken, het WK of de Champions League, is hij dan ook formeel.

"Doe mij dan maar die Champions League", laat hij optekenen bij Het Laatste Nieuws. De Romeinen verbaasden vriend en vijand door FC Barcelona uit te schakelen na een 3-0-stunt in de thuiswedstrijd. "De dag erna kon ik het nog niet geloven. AS Roma, in de halve finales van de Champions League! Het leek een onmogelijke missie, na die 4-1 in Spanje. Ongelooflijk. Barça - PSG was ook straf, maar zo'n stunt kan je ergens nog verwachten. Wat wij deden, is uniek."

Nochtans had Nainggolan die stunt daags voordien zelf min of meer aangekondigd. "Wat moet je anders zeggen op zo'n persconferentie?", lacht hij. "Kijk, ik ga eerlijk zijn: vooraf dacht ik dat winnen tegen Barcelona al heel mooi zou zijn. Pas toen het een dag later 2-0 stond, ben ik in de kwalificatie beginnen te geloven. Omdat je voelde dat wij veel meer honger hadden - we bleven lopen en druk zetten", blikt de Rode Duivel nog eens terug.