Helder antwoord van Nainggolan op lastig dilemma: WK of Champions League?

Helder antwoord van Nainggolan op lastig dilemma: "WK of Champions League?"

Gepubliceerd: zaterdag 21 april 2018 om 15:20za 21-04-2018 om 15:20

Radja Nainggolan neemt geen blad voor de mond, dat is algemeen bekend. Als de middenvelder van AS Roma het dilemma voorgeschoven krijgt welke trofee hij het liefst zou pakken, het WK of de Champions League, is hij dan ook formeel.

"Doe mij dan maar die Champions League", laat hij optekenen bij Het Laatste Nieuws. De Romeinen verbaasden vriend en vijand door FC Barcelona uit te schakelen na een 3-0-stunt in de thuiswedstrijd. "De dag erna kon ik het nog niet geloven. AS Roma, in de halve finales van de Champions League! Het leek een onmogelijke missie, na die 4-1 in Spanje. Ongelooflijk. Barça - PSG was ook straf, maar zo'n stunt kan je ergens nog verwachten. Wat wij deden, is uniek."

Nochtans had Nainggolan die stunt daags voordien zelf min of meer aangekondigd. "Wat moet je anders zeggen op zo'n persconferentie?", lacht hij. "Kijk, ik ga eerlijk zijn: vooraf dacht ik dat winnen tegen Barcelona al heel mooi zou zijn. Pas toen het een dag later 2-0 stond, ben ik in de kwalificatie beginnen te geloven. Omdat je voelde dat wij veel meer honger hadden - we bleven lopen en druk zetten", blikt de Rode Duivel nog eens terug.

Poll

Wat zou jij het liefst winnen?

(133 stemmen)

Plaats een reactie

Intel +1406
zaterdag 21 april 2018 om 15:32
Het wk lijkt me mooier , maar of hij mee zal gaan in zijn plaats zou ik ook champions zeggen , ik hoop echt dat hij niet thuis moet blijven..
Vind ik leuk
VeeDeeVee +17596
zaterdag 21 april 2018 om 15:32
Gelijk heeft ie! Daar wordt hij tenminste naar waarde geschat en zijn aandeel zal daarin een pak groter zijn dan bij eventuele WK-winst, wat ik trouwens nooit zie te gebeuren.
Vind ik leuk
AlexGMillian +1175
zondag 22 april 2018 om 01:29
Klopt wat je zegt, het eerste stuk toch. ;-)

Op een wereldbeker kan alles met zo'n bracket systeem, vermoeidheid, blessures, aanpassingsperiode, enzovoort. In 90 minuten kan alles. Kijk hoe ver Costa Rica geraakt was op het WK, of Ijsland op het EK. Of hoe Griekenland het EK won, daar vooral zag je dat iedereen het kon winnen en dat iedere match bijna 50/50 aanvoelde.
Vind ik leuk
AlexGMillian +1175
zondag 22 april 2018 om 01:25
Raar, een WK met België winnen lijkt toch wel veel mooier
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws