'Geschrokken Wenger móet vertrekken; Arsenal geeft manager fortuin mee'

'Geschrokken Wenger móet vertrekken; Arsenal geeft manager fortuin mee'

21-04-2018 15:09
1

In tegenstelling tot wat eerdere berichten deden geloven, is Arsène Wenger door Arsenal gedwongen om zijn afscheid bij de club aan te kondigen. Het alternatief was een ontslag en een vertrek via de achterdeur. Diverse Britse kranten schrijven dat zaterdag. 

'Merci Arsène' meldden The Gunners vrijdag via de officiële kanalen. Het aanstaande vertrek van Wenger, na 22 jaar trouwe dienst, was wereldnieuws. The Independent meldt nu dat het afscheid van Wenger helemaal niet zo soepeltjes is verlopen als de club de buitenwereld wil laten geloven.

Wenger zou zich rot zijn geschrokken toen de leiding van Arsenal hem onlangs liet weten dat zijn laatste maanden hadden geslagen. Er waren twee opties: zélf opstappen of na afloop van het seizoen ontslagen worden. Schoorvoetend ging Le Professeur akkoord.

Medelijden met Wenger hoeft overigens niemand te hebben met Wenger, weet The SunNaar verluidt krijgt de trainer ruim twaalf miljoen euro mee. Mogelijk gaat hij komend seizoen aan de slag bij Paris Saint-Germain (als technisch directeur), AS Monaco of Everton.