Tactische keuze Vanhaezebrouck verbaast Clement: Dat is anders

Tactische keuze Vanhaezebrouck verbaast Clement: "Dat is anders"

Gepubliceerd: zaterdag 21 april 2018 om 13:50za 21-04-2018 om 13:50

KRC Genk neemt het zaterdagavond op tegen RSC Anderlecht. Twee ploegen die graag de bal hebben. Al heeft Philippe Clement ondervonden dat dat bij Anderlecht nu wel anders is geworden.

"Met Trebel erbij zag ik opnieuw een beter Anderlecht op Standard. Maar het verbaast mij dat Vanhaezebrouck er in de Play-Offs voor gekozen heeft om de bal aan de tegenstander te laten", merkt Clement op.

"Die eerste wedstrijd tegen AA Gent was het fiftyfifty, maar in de andere wedstrijden had de tegenstander van Anderlecht altijd het meeste balbezit", zegt de trainer van Genk in Het Laatste Nieuws.

Hij ziet daarmee een andere tactiek van Vanhaezebrouck. "Dat is anders dan de voetbalfilosofie waarmee Hein jarenlang heeft gepresteerd en waar ik heel veel respect voor heb. Dus dat geeft ook aan dat Anderlecht zich aanpast aan de situatie", klinkt het.

Plaats een reactie

zaterdag 21 april 2018 om 16:11
Ik maak me geen illusies voor vanavond. Genk gaat zoals iedere keer de dominante en betere ploeg zijn, waardoor uiteindelijk RSCA met behulp van arbiter of VAR de overwinning behaald.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws