Het volgend goudhaantje voor Club? Hij is zelfs jonger dan Izquierdo

Het volgend goudhaantje voor Club? "Hij is zelfs jonger dan Izquierdo"

21-04-2018 12:04
4

Ivan Leko kwam afgelopen donderdag met een grote verrassing. Zo zette hij Dion Cools op de bank en mocht Krépin Diatta zijn basisdebuut maken. De jonge Senegalees deed het meteen goed. Een nieuw goudhaantje voor Club?

Op enkele weken tijd lijkt de Senegalees al helemaal ingeburgerd bij Club. Bij Blauw-Zwart zijn ze dan ook enorm lovend over hem. "Eigenlijk is hij vrij uniek, vind ik", zegt teammanager Dévy Rigaux in Het Nieuwsblad.

"Kijk, José Izquierdo heeft uiteindelijk ook de switch gemaakt en beseft dat hij mee moest verdedigen, maar dat kostte tijd. Bij Krépin bijna niet. Hij heeft meer intuïtie op dat vlak. En hij is met zijn 19 jaar nog zo jong. Jonger dan Izquierdo was, jonger dan Carlos Bacca was", klinkt het.

In de schijnwerpers staan zoals Izquierdo vroeger, dat wil de stille Diatta niet. "Ik denk dat Krépin ook gewoon blij is om af en toe eens alleen te zijn. Hij is zo rustig, zo gefocust, ook zeer zelfkritisch. Hij beseft dat als hij zijn kans hier in Brugge grijpt er deuren naar grote clubs geopend kunnen worden", aldus Rigaux.