'Standard loopt zeven miljoen euro mis door opvallende clausule Belfodil'

'Standard loopt zeven miljoen euro mis door opvallende clausule Belfodil'

21-04-2018 10:25
1

Ishak Belfodil keert deze zomer tijdelijk terug naar Standard. De Algerijnse spits heeft namelijk beslist dat hij niet definitief wil vertrekken naar Werder Bremen, dat hem huurde van de Rouches. Dat meldt La Dernière Heure.

Werder Bremen betaalde naar verluidt een huursom van 800.000 en bedong tijdens de onderhandeling een optie tot koop. Het gaf de club uit de Bundesliga de optie om Belfodil voor zeven miljoen euro permanent over te nemen. Hoewel Belfodil met vier treffers in 25 competitieduels geen topseizoen kent, werd in de Duitse pers geschreven dat Werder van plan was om de optie te lichten.

Volgens La Dernière Heure is het echter Belfodil zelf die de transfer gaat blokkeren. Een clausule in de huurovereenkomst stelt de aanvaller in staat om 'neen' te zeggen tegen een overgang. Belfodil zou deze clausule in november al hebben geactiveerd, omdat hij destijds nauwelijks van de bank kwam. Weder Bremen grijpt dus mis.

Belfodil blijft dus voorlopig eigendom van Standard, maar zal niet meer in actie komen voor de Luikenaars. Het is de vraag welke club zich gaat melden voor Belfodil en of Standard in de buurt kan komen van de zeven miljoen euro, die het van de Duitsers had kunnen ontvangen.