Het mogelijke scenario: 'Club kan zo kampioen worden tegen Anderlecht'

Het mogelijke scenario: 'Club kan zo kampioen worden tegen Anderlecht'

21-04-2018 08:19
28

Club Brugge is goed op weg om zijn vijftiende landstitel te pakken. Met heel veel geluk moet het daar zelfs niet lang meer op wachten. Het zou zelfs al binnen twee wedstrijden kunnen vieren.

Dat berekende Het Nieuwsblad. Al moet er dan wel veel in het voordeel van Club Brugge gebeuren. Dan moet Blauw-Zwart deze speeldag winnen én moeten Anderlecht (bij Genk) en KAA Gent (bij Charleroi) verliezen.

Als Club Brugge dan ook volgende vrijdag wint in Genk, kan er een Man City-scenario gebeuren waar het kampioen wordt in de zetel. Dan moeten RSC Anderlecht wel verliezen van Charleroi en mag KAA Gent niet verder dan een gelijkspel raken tegen Standard.

Droomscenario?
Het is een onwaarschijnlijk, maar niet onmogelijk scenario. Veel realistischer is dat de droom van veel Clubsupporters uitkomt, waar het de titel een week later pakt. Waarom de droom? Dan speelt Club Brugge namelijk in eigen huis tegen... RSC Anderlecht. Het zou een herhaling van twee jaar geleden zijn, toen Club Brugge de titel won na een 4-0 zege tegen Anderlecht.

Dan moet Club Brugge wel alles blijven winnen en moet Anderlecht minstens één keer verliezen (en uiteraard ook verliezen tegen Club Brugge in het rechtstreekse duel) en mag KAA Gent minstens één keer niet winnen de komende drie wedstrijden.