Wat Anderlecht deed met Dendoncker zul je bij ons niet meemaken

"Wat Anderlecht deed met Dendoncker zul je bij ons niet meemaken"

21-04-2018 07:14
11

KAA Gent staat weer voor een drukke transferzomer. Het moet de kern versterken, maar zal ook sterkhouders zien vertrekken. Twee sterkhouders lijken alvast zo goed als zeker te zijn van een vertrek.

Dat bevestigt Michel Louwagie in Het Laatste Nieuws. "Moses Simon en Lovre Kalinic hebben we de belofte gedaan dat we ze niet zullen tegenhouden deze zomer", aldus de manager van de Buffalo's.

"Da's een beetje onze politiek - we geven spelers relatief lage salarissen, maar we vertellen er wél bij dat ze vroeger zullen mogen vertrekken dan bij andere clubs. Wij zullen de carrièreplanning van een speler niet belemmeren, ook al kan dat ons enkele miljoenen kosten", zegt hij.

Spelers langer houden en mogelijk ontevreden maken gebeurt niet bij Gent. "Wat Anderlecht deed met Dendoncker zul je bij ons niet meemaken. Maar dát soort politiek legt tegelijkertijd een grotere druk op het sportieve management om spelers te vinden die passen in dat idee. Een speler met een marktwaarde van 10 miljoen zal zich niet kunnen vinden in een laag salaris", aldus Louwagie.