Fout ligt niet op het veld, maar in de kleedkamer: Baby's bij Anderlecht

Fout ligt niet op het veld, maar in de kleedkamer: "Baby's bij Anderlecht"

21-04-2018 06:59
7

Kampioen spelen met Anderlecht? Besnik Hasi weet wat dat is. De ex-trainer van paars-wit maakte het meermaals mee. Hij ziet een groot verschil tussen het huidige Anderlecht en de kampioenenploegen van weleer.

"In vergelijking met mijn kleedkamer zijn dit baby's. Ik had spelers die elkaar het liefst naar de keel vlogen en die op zondag toch samen op het veld moesten staan", is hij streng in Het Laatste Nieuws.

Volgens hem kende Hein Vanhaezebrouck dan ook geen makkelijke taak bij Anderlecht. "Ik kan mij voorstellen dat Hein tijd nodig had om alles en iedereen aan te voelen. Als trainer heb je in je groep altijd nood aan een paar jongens met ballen die voor niks uit de weg gaan. Toen Hein een bepaalde periode rammelde in de kleedkamer, was het volgens mij met opzet - om de mannen van de kinderen te onderscheiden."

Hasi vindt dan ook dat er maar een beperkt aantal spelers bij Anderlecht zijn die ook echt in de kleedkamer horen. "Kara. Trebel. Kums. Dendoncker. Dat zijn persoonlijkheden", aldus de coach.