Zulte Waregem ruikt finaleplaats na vlotte zege tegen Kortrijk

20-04-2018 22:20

Zulte Waregem heeft een optie genomen op een finaleplaats in Play-Off 2. Vrijdag won het eenvoudig van een matig KV Kortrijk met 3-0/

Voor Play-Off 2 begon had De Boeck een doel van de competitie gemaakt, maar daar was vrijdag in de derby weinig van te merken. Voor de rust brachten de Kerels amper iets op de mat. In eigen huis was Zulte Waregem baas en klom het ook verdiend op voorsprong. Bongonda knikte van dichtbij raak nadat Harbaoui slim verlengde met het hoofd na een voorzet van Olayinka.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet. Essevee kampeerde op de helft van de bezoekers. Toch liet de 2-0 lang op zich wachten. Uiteindelijk had Zulte Waregem een strafschop nodig om de score te verdubbelen. Harbaoui klopte Bruzzese. De doelman, die eens mocht spelen, moest zich nadien nog eens omdraaien. Na een snelle actie zette Kaya de eindscore op het bord.  Bruzzese, die geen slechte match speelde, zag er bij het laatste doelpunt niet goed uit.

In de stand telt Zulte Waregem 13 punten. De leider in groep 2A heeft nu vier punten meer dan Kortrijk, dat tweede blijft in de stand.