Groot, en ook best wel heftig nieuws. Het verraste me een beetje'

Groot, en ook best wel heftig nieuws. Het verraste me een beetje'

20-04-2018 19:58

Het is hét nieuws van de dag: Arsène Wenger neemt na dit seizoen afscheid van Arsenal. Robin van Persie is verrast door het besluit van zijn oude manager.

"Groot, en ook best wel heftig nieuws", reageert Van Persie tegenover het Algemeen Dagblad. "Het nieuws verraste me wel een beetje, wist niet dat het eraan zat te komen. Ik heb gelijk een bericht op Twitter geplaatst, gewoon omdat Arsène heel veel voor mij heeft betekend. Acht jaar lang heb ik geweldig met hem samengewerkt. Hij is mijn voetbalvader. De man die me ongelooflijk veel heeft geleerd."

Wenger haalde Van Persie in 2004 naar Arsenal. De Feyenoord-spits, inmiddels 34 jaar oud, heeft 'niets dan lof' voor zijn oude manager. "Wenger is een ongelooflijk intelligente man, een man ook die voetbal ademt, een enorme liefhebber", zegt hij.

"Al vanaf onze eerste ontmoeting op het trainingscomplex bij London Colney hadden we een klik. Het zegt veel over de club Arsenal, maar ook over hemzelf, dat hij in deze tijd zo lang is gebleven. Mensen vergeten wel eens waar Arsenal stond voordat hij kwam. Ze werden 'Boring Arsenal' genoemd. Hij heeft enorme successen gebracht."